sábado, 9 de enero de 2010

Fantasiant, un corto de Xavier Manzanet sobre Ausias March

Copio y pego la nota de prensa recibida.

València (09.01.10).- La música de l'últim treball discogràfic de Carles Magraner i capella de Ministrers ha sigut el punt de partida per a un curtmetratge que acaba de rodar-se i que serà presentat pròximament amb el nom de Fantasiant. Ausiàs March és el personatge central d'un curt de ficció que pretén mostrar alguns dels traços més suggeridors de la personalitat del poeta renaixentista, al mateix temps que recrea la particular estètica de la música de capella de Ministrers.

El curtmetratge, rodat íntegrament a València (centre de la ciutat, passeig Marítim, Benimaclet, Orriols) i els seus voltants (aeroport de Manises), relata una història d'amor entre una jove parella dels nostres dies. L'argument prova de reproduir des de la ficció, i en un ambient radicalment contemporani, la relació que el poeta valencià va mantindre amb Joana Escorna, la seua segona dona. D'esta manera, capella de Ministrers ha volgut mostrar la vigència actual de la poesia d'Ausiàs March.

Si March pot considerar-se un poeta singular en el seu temps, singular és també esta proposta. En el món del cine, la música sol ser l'acompanyament sonor de les imatges; en este cas, s'ha seguit el procediment invers: a partir de la banda sonora s'ha creat la història visual. Esta és l'atractiva novetat de Fantasiant, una coproducció de LICANUS i TATZEN, S. L., sorgida d'una idea original de Carles Magraner i del guió de Rafael Polanco. A càrrec de la realització ha estat Xavier Manzanet. Jordi Collado i Elena Climent han encarnat els papers protagonistes, i Francesc Fenollosa i Tin ha estat el productor executiu.

Fins a la data el treball realitzat per capella de Ministrers entorn del poeta valencià es concretava en la ja de per si ambiciosa empresa del llibre-disc Fantasiant, música i poesia per a Ausiàs March. No obstant això, no acaben ací els projectes d'esta formació valenciana i del seu director Carles Magraner. En els pròxims mesos veurà la llum un documental que aporta la mirada actual d'investigadors del prestigi de Maricarmen Gómez i Ferran Garcia-Oliver i d'artistes com Manolo Boix, Jaume Pérez Montaner o el propi Carles Magraner sobre la figura de March i el seu context cultural. De la mateixa manera, està previst el pròxim rodatge en 3D d'un vídeo clip sobre uns dels temes enregistrats al Fantasiant, música i poesia per a Ausiàs March.

No hay comentarios: